nyår

Åhååå, skönt att vara hemma alltså. Skönt att vara hemma i tryggheten.

Imorgon är det nyår och trots att det inte blev en svängom till någon stuga så tror jag vi kommer ha kanonkul. Lite skridskor och pulka först och sedan en finmiddag på det, sounds good?

rimelirimmmmmm

Nu har jag tänkt sätta igång min rimstuga här. Ska rimma på varenda klapp, wehå!

ÖSTERSUND

Jag orkar inte riktigt uppdatera bloggis nu. Är hemma, älskar det. Pysslar med julklappar, städar, bakar, träffar efterlängtade människor, gosar med Juhan och bara är. Jag trivs. Imorgon kommer familjemedlem nummer 6 hem och då blir vi fullt hus igen. BÄSTA TIDEN PÅ åRET. WEHÅÅ! Superkul att få träffa hela familjen på Slånbärsvägen 15 också. Allt är bara kul nu och jag är gladare än på länge.
Nu ska jag försöka få Johan att klia mig på ryggen. Natti!

sista dagen, laddad

Stora hockeytrunken är packad, jag har dammsugit, städat toaletten, skurat och tvättat. Nu är jag redo att åka hem till min vinterstad.
Imorgon väntas sista passet på gymmet, jag har inget gymkort efter jul. SNYFTISCH! Ska hänga på låset och bara njuta av passet! Sen måste jag nog infinna mig på skolan för lite plugg. Vi är i princip klar med det värsta vilket är dunderskönt och det bästa av allt var idag när vår föreläsare kom med den goda nyheten att vi slipper föreläsningen imorgon. Han ansåg att han tagit upp allt relevant redan.
Nu börjar tröttheten komma smygande. Somnade 3 inatt och vaknade halv 7. Sov hos Anna och Henke och tydligen älskar snöröjarna att köra traktor mitt i nätterna i Västerås. Men trots det har jag varit sjukligt pigg och jätteglad idag. Men nu ska jag ladda inför imorgon...Vill ta vara på sista dagen i Uppsala för det här året. Hej då fina, underbara Uppsala. HEJ FINA, UNDERBARA ÖSTERSUND!

fjärde advent

Nu åker jag till Västerås och myser. Mycket mys den här helgen, allt är i sin ordning. Anna har utlovat fika på eftermiddagen och Love Actually ikväll. Måste ju passa på att se lite sådana filmer när inte Johan är med, för då, då är det omöjligt. Han har fortfarande inte sett Dagboken trots att jag hotat med det mesta.
Nu ska jag slänga sopor sen bär det av. HEDDÅ

glad brittiz

Hittills är jag nöjd med dagen. Svettigt och effektivt pass på gymmet och massa julklappsinhandlande. Har bara lite fix och trix kvar till några klappar sen sååå. Otroligt skönt att vara i princip klar, och med marginal dessutom. Snart börjar det roliga, rimma och slå in allting. Vill inte att de slår in i butikerna, roligare att göra det själv, även fast jag inte riktigt är en mästare på det.
Nu ska jag röja undan lite plugg innan jag ska åka till Annelie och baka lussebullskaka, eller Lussevansinne som den blivit döpt till. VANSINNIGT god. Sen är det myskväll som står på schemat.
PUSSPUSS

fredag=helg

Idag har varit en helknasig dag. Vaknade väldigt trött men ändå pigg? Trött i kroppen men pigg på att starta dagen. Det blev ett gympass, gick förskräckligt dåligt att köra biceps idag, tror mina armmuskler behöver lite jullov. Ben, rumpa och kondition ska däremot få sig en omgång imorgon. Iallafall, trött och dunderpigg om vartannat.
Kom hem från skolan och tog en promenad för att piggna till men så fort jag satte mig med skolarbete så slocknade energin, hehe. Märks att vi dunderpluggat i veckan, spenderat mer tid på eko än hemma.
Sedan en annan grej, kul att SJ ställt in mitt tåg men inte meddelat mig??
Dagens ros går därför till Marie Bagge som sett till så att jag får komma hem i jul. WEHÅÅ!

paus

Huvudet är tomt efter allt plugg idag så därför beger jag mig till Åhlens och lite klubbkväll. Förhoppningsvis hittar jag lite juleklappar och annat smått och gott. hörshej

zumba zumba, skaka skaka

Nyss kommit hem från ett roligt zumba-pass med fina vänner. Roligare idag än förra veckan eftersom man kände igen stegen bättre. Sen körde jag barfota vilket gav mer känsla men resulterade i en blåsa på stortån, tufft!
Nu sitter jag här med "Kalkylering för produkter och investeringar", en kopp te och en hel aladdin-ask för mig själv, WEHÅ, hur ska detta gååå?

kalkylering

Glädjande besked när en i gruppen kom i morse och sa:
"Jag och min bror satt till klockan 1 inatt och gjorde klart kalkyleringsredovisningen. Jag ska visa er hur vi gjorde."
WOHOOO, genast blev livet lättare. Nu kanske jag till och med hinner handla julklappar. Vi hoppas på det! Ingen snö skymtar ännu i Uppsala och det är inte så kallt. Därför känns det extra nice att få åka hem till ett vinterklätt Östersund.

JW

Pain in the ass eller inte, du är ju bra söt!
Jag också för den delen.

goodnight sweethearts

Sjukt intensiv dag. Vaknade och skyndade till gymmet för att hinna vara färdigtränad, färdigäten och befinna mig på skolan till 10, var där till 10.20...godkänt tycker jag. Sen grupparbete fram till föreläsning mellan 13-15 och efter det vidare grupparbete. Väl hemma blev det mer plugg, är det inte härligt så säg?
Snart jullov, det är det som håller modet uppe nu. Har förvisso hunnit med att tillreda 800g falukorv till diverse matlådor och tagit emot kusinen som jag lovat husrum. Nu ska vi sova, en dag imorgon också som förmodligen kommer se likadan ut. Iofs är det zumba imorgonkväll som livar upp stämningen, jihaa! n a t t i

helg

Jag har haft en kanonmysig helg. Känt mig som en liten husmor hemma hos Anna och Henke. Städat, bakat, lagat mat, diskat...men det har varit jätteroligt. Kul att få komma till ett rymligare kök än det jag har här i korridoren. Sen har vi även hunnit med massor av fika, luciakonsert och film. Kändes lite trist att komma tillbaka till verkligheten och föreläsningar men nu är det bara att bita i för nu är det bara en dryg vecka kvar innan jullov.
Första julklappen är inhandlad och jag har fler idéer på gång, nu börjar det roliga. Britta♥Julen!

10/12-2009

Och däääääär rök prövotiden till körkortet. Nu har två år gått och jag får köra som en buse. WOOP WOOP!
Nu ska Anna och jag kika på Svinalängorna och äta popcorn. Skönt att sitta i soffan, MmmMmmMMMMmmm!

mys-helg

Tar bussen till Västerås och myyyyyser. Känns välbehövligt vill jag lova.
Kvällen igår var kul, kebaben var äcklig.

Fredag

En timme på gymmet blev lätt två. Men hann med mycket. Fick till och med lite coachning av en av tränarna som kom fram och ville visa lite balansövningar för min onda fot, det tackar man ju inte nej till. Ska dock bli skönt med en vilohelg då man blir lite extra matt i kroppen av förkylningen. Nu väntar en föreläsning och ikväll vankas det lite festligheter.
Spöregnar gör det också. Kul.

jag undrar jag...

Idag var nog alla lite slitna på föreläsningen för plötsligt säger vår föreläsare:
"Jag får ingen jävla respons här, vill ni ha lite rast i två minuter? Ni får inte gå härifrån. Jag ska visa en rolig bild."


"Visst var den rolig? Jag gillar trean eftersom jag kommer från Norrland."
En annan föreläsare visade en gång en bild på en hembränningsmaskin och ville likna den med ett moment vi höll på med i kursen. Han sa dock att den inte fanns utlagd som underlag på hemsidan utan han hade lagt inte den själv.

jul

Julmys i Östersund. Julmys i Uppsala.
ÅÅÅH, så skönt att tentan är över. Jag kan andas igen.

försnyld

Nog släppte tentahetsen på spänningar. Vaknar med svullna ögon, dundersnorig, trött och slemmig hals. VÄLKOMMEN FÖRKYLNING. Kunde du inte hålla dig bort lite längre än typ två veckor någon gång? Immunförsvaret är på topp som vanligt.
Nu ska jag dammsuga så inte Anna får en chock när hon kommer imorgon.

b-day

GRATTIS SIMBA BORGSTRÖM PÅ FÖDELSEDAGEN!!
Nu är det bara tre dagar kvar av vår prövotid på körkortet. JIPPIEKAJEJ!

dansa zumba med mig

Det där med Zumba alltså. Jag förstår helt klart varför folk tycker det är roligt men eftersom det var min första gång kände jag mig ganska borta och hängde inte helt med. Men det var kul och jag blev svettig, lätt värt. Blir nog nästa vecka också om det hinns med. Annars gillar jag att slita i gymmet och köra mer styrkepass under ledning, men skönt med omväxling.
Nu ska jag sova, kommer somna ovaggad. Jag hoppas lite spänningar släpper efter idag. Har varit mycket att tänka på inför denna tenta, bara att hoppas att kalkyleringsdelen inte är alltför tuff. Godnatt!

TENTA TENTA TENTA TENTA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, KLARADE TENTAAAANNNN!!!! KAAANSKE TILL OCH MED ETT VG. Eller ja, man kan inte få VG direkt men har man ett visst resultat nu och ett visst resultat på nästa tenta så blir det VG.
WOHOOOOOO! Allt slit gav tillbaka. Några frågor blev vilda chansningar men ändå rätt. Lite har nog fastnat innanför pannbenet. Nu ska jag, Sara och Annelie på zumba och fira som lovat.

redovisning ut genom öronen

WOHOOO! Full pott även på tredje och sista grupparbetet inom redovisning. Nästan så man gråter en glädjetår för att vi är SÅÅÅ BRA. "Grattis till ett perfekt jobb!" stod det som kommentar från läraren. Så nu är det bara att hoppas att detta goda tänk följer mig till tentan imorgon så vi kan spika ett antal poäng även där, iallafall 8st så jag klarar delkursen. Huvudet är dunderöverfyllt nu så tror jag ska sussa så jag kanske orkar upp för lite "försnack-inför-tenta" imorgon på Ekonomikum.
Som syrran sa, sluta när du är på topp. Sagt och gjort. Godnatt!
PS, imorgon ska jag och Sara på zumba. Förhoppningsvis "fira-att-jag-klarade-tenten-zumba".

heja britta

Nu har snön kommit även till Uppsala. Passade på att ta en promenad när det slutat snöa. Perfekt väder, inte så kallt utan alldeles lagom. Bra när man behöver rensa huvudet och samla lite ny energi. Det behövdes då jag suttit nu och gått igenom massor av anteckningnar. Gäller att komma ihåg allting också, förstår inte hur lärarna tänkt på den punkten. Nu ska jag ta med alla formler över hur man räknar ut räntabilitet, soliditet och kapitalomsättningshastigheter och krypa till kojs. På återseende.

back on track

Helgen är slut och jag är tillbaka i Uppsala. Nog hade jag hellre velat vakna i Ås av slammer i köket, hemmakokt risgrynsgröt, snö ute och nära och kära. Istället vaknade jag och trots att orken stod på noll så cyklade jag till gymmet. Har insett att jag måste träna duktigt innan jag åker hem i jul om jag med gott samvete ska äta allt julmums som har bakats i helgen. Det är det värt.
Just nu är det tentastress som står på schemat. Känns ändå rätt stabilt måste jag säga, eller jag vet inte förresten. Ska göra en testtenta nu och sedan laga lite lax. HEDDÅ!

Söndag

Väskan är packad, tågbiljetten bokad, snart dags för Uppsala igen. Men först ska jag ta vara på dagen genom att baka julgodis och födelsedagsfika hos Nathalie. Sen så.


plögga

Igår var en bra dag.
Spontant kom Sandra, Jozo och Sofie hit på lussebullsfika. På kvällen var det sedan dags för knytis hos Pamela. Knytkalas och julpyssel. Kunde inte bli så mycket bättre. När Johan slutade på Shell kom han förbi och käkade tårta innan vi landade i hooden.
När Johan sedan bestämde sig för att mixtra med bilen till en bra bit efter tolv och sedan ställa klockan på sju, var jag inte lika happyface....men det gick ju det också och nu har jag hamnat här med massaaaa papper och massaaaaa upppgifter. HEYHO!

Backen-Ås-Östersund

Borta bra men hemma bäst. Skönt att komma hem en sväng, känner mer julstämning här trots att snön saknas. Mamma är bra på att pynta!
Nu ska jag försöka ta tag i lite plugg ett par timmar så jag med gott samvete kan åka till Pamela och myza ikväll. DET HAR JAG SAKNAT. Vill även ta mig ut på en promenad i detta stormväder.

RSS 2.0