Högskoleprov, tredje gånget gillt

Högskoleprovet är på lördag. Jag har gett upp det där med att plugga inför det, jag har insett att det inte går bättre eller sämre. Lite matteregler kan man ju förvisso gå igenom innan men det får vara det. Så min lördag är iallafall planerad. Från tidig morgon till sen eftermiddag. Tur att Mr Big och Swallex skriver i rummet bredvid så jag har lite sällskap.

myxiskt

Igår var det kortslutning i huvudet. Gick och la mig klockan 10 och vände och vred hela natten, vet inte vad jag var rädd för men något var oroande. Man kanske inte ska maratonläsa en deckare innan man ska sova om man är lite lättskrämd av sig.

I eftermiddag blir det jobb men innan det ett träningspass. Trots toppar och dalar i vardagen så finns det alltid motivation till att träna, mer eller minder, tyngre eller lättare, kort pass eller långt pass. Det är min frizon.

stark b-ritta

Bra gym/konditionspass. Mycket bra. De flesta övningar kändes lätta och jag kunde öka vikterna, MEN BRA BRITTA, du är så jävla bra! Löpningen gick desto sämre, orken och energin till att springa finns ju där men när knät gör så ont så man nästan vill gråta efter fem minuter så blir man rätt less.

Nu ska jag ägna resten av kvällen till att inte göra något. Läsa bok? Titta på Desperate Housewives? Dippa grönsaker? Se Criminal Minds? Möjligheterna är 1000, just grab 'em!

hezt

Men favoriter.


lovely

Jorå, jag lyckades med morgonpromenaden innan jag skulle till tandläkaren. Problemet var bara att tandläkaren lämnade återbud så man kan säga jag var uppe i onödan. Fast ändå inte. Det är inte mycket som slår att vara ute och promenera tidigt, tidigt på morgonen. Oavsett väder. Regnet smattrade mot rutorna kl 6 men vad gjorde det?


ny vecka

Om cirkus 45min kommer ett gäng efterlängtade heztkompisar hit. Det blir tacos och en härligt kravlös snackarkväll. Pricken på i't hade ju varit om någon av oss tänkt på att ordna en Wallander eller Beck-film, det är vår standard. Middag och en lagomt läskig deckare.

Annars är ju vädret det tråkigaste hittills i år. Hade tänkt mig en kvällspromenad men lär ju blåsa bort på köpet. Satsar på att ta mig ut före eller efter mitt tandläkarebesök 07.40 imorgonbitti. Justee, tandläkaren. Det var på tiden, ska se till så de kanske kan slipa bort lite tandställningslim som sitter som berget på en av mina tänder. Då tog jag ändå bort min tandställning i nionde klass, alltså över fem år sedan. Som berget, som sagt.

TGIF

Tanken var att när Johan åkte på jobbet där vid 06.30 så skulle jag kliva upp och gå morgonpromenad, meeeeeeeen jag var för trött och sängen var för skön så jag somnade om istället. I efterhand tror jag det var klokt för nu, efter en senare morgonpromenad är jag trött. Så trött att jag med nöje skulle vilja lägga mig på soffan och ta en liten tupplur. Jag ska istället ägna mig åt mina andra nöjen, träna och äta på pause. Fint det!

torsdag, jobbig torsdag

Efter dagens jobbpass samt benträning är jag mer än nöjd att ha hittat hem till Ås. Har längtat hela dagen efter att få gosa ner mig med min bok. Vad passar inte bättre då än en helg i Skärkdalen? Skicka iväg Johan på skoter medan jag får läsa och må gott, det är en liten plan jag ska försöka verkställa i helgen.

Annars så har kunderna varit normala idag, inga mystiska människor eller missnöjda postkunder. Höjdpunkten var ju dock lönespecifikationen som låg i mitt egna postfack idag. Ääääntligen inkomst igen.

motivation

Enligt min erfarenhet så känner man så stor skillnad när man går på gymmet med eller utan ett träningsprogram, eller något slags upplägg. Från det att jag kom hem från Uppsala till ungefär nu har jag bara kört på utan. Har visserligen haft en jämn fördelning av allsidig träning. Men nu, och även under friidrottsgymnasitet när man har/hade ett mer strukturerat upplägg så känns det så mycket bättre. När jag kör utan program är jag dålig på att memorera vikter och inställningar på maskiner, tänk vilken skillnad det blir när man har koll på det. Känslan av att hela tiden vara på väg någonstans, att sträva efter små delmål. Det gör mig motiverad.

Att jag är dyngtrött i kroppen är en annan sak, träningsvärken är mer än välkommen!


heja

Musklerna nästan vibrerar av längtan efter att få åka till Golds..vilket jag ska göra......nuuuu!

effektiv

Frösöker strukturera upp saker och ting. Slängt ut mina lusbeklädda orkidéer, rensat bland tråkiga pappet och bytt sängkläder. Träningsprogrammet börjar se bra ut, så nu ska jag ordna upp några härliga spellistor så att man kan känna sig lite taggad i gymlokalen eller ute på löprundan. Golds bjuder inte på den bästa musiken har jag insett.

Känns ändå som om man gjort lite nytta sedan man klev upp 7.30. Ska baka lite cookies och stryka lite kläder sen också, DUTTI. Jävligt dutti faktiskt.

äntligen

WOHOOO, JAG HAR TRÄNAT IDAG. Uppehåll i två veckor men idag var jag pigg. Märks dock att man har lite virus kvar i kroppen då uthålligheten var kass, satt ner och flåsade många gånger. Nu ska jag äntligen försöka få till ett vettigt träningsprogram som jag ska följa slaviskt.

Annars då, fyra timmars roligt jobb. Det var roligt hela tiden till skillnad från fredagens pass då jag bara ville hem. Hemligheten är nog ledigheten i helgen, laddad med energi.

Sagan om ringen

Ritkigt tjejhäng bjöd söndagkvällen på. Kändes skönt att få sminka sig och klä sig i något annat än mjukisar. Man blev ju lite förslappad efter att ha suttit i fåtöljen och kikat Sagan om de Två Tornen med Karin & Edvin idag, meeeen alltså bättre film. Var så länge sedan jag såg trilogin så nu börjar det krypa i mig. Måste se alla snart + extramaterialet. MmmMmmMmmmmmm!

Söndag

Grabbarna valde en värdelös film igår så jag stationerade mig i sängen med min bok istället. Nu är den slut och jag ska leta reda på något nytt att börja med. Ska komma tillbaka i mitt flow att alltid vara mitt uppe i en bra bok.

Så jävla nöjd att vara ledig i helgen, såååå nöjd. Bara strosa runt, bara vara. Fint dä! Bakade bullar i går, i massor. Lyckades få ihop ett par kransar med glasyr också. Skulle bakat lite biscotti också men tror jag spar det till veckan, ska inte låta familjen få för mycket av det goda.

.

Ju närmare 15 vi kommer desto mer "ångest" kryper fram. Nog för att jag gillar att jobba men det är ju trevligt att vara ledig också. TÄÄÄNK POSITIVT!

fredag, ljuva FRIDAY

Det här känns ju inte riktigt som min grej längre. Väldigt skönt att sätta sig vid datorn och slappt surfa runt, men varje dag? Helst flera gånger? Nja, då har jag nog roligare saker att sysselsätta mig med. Hade blogg-appen funkat på min fina iPhone så kaaanske, men nu gör den ju inte det.

Aja, varit rätt kass de senaste dagarna men lyckats jobba iallafall. Rätt jobbigt när febern börjar smyga på och man inte orkar mer än en korv och en glass till lunch. MEN, man är ju av hårt virke så febern försvann över en natt men man är ju lite vinglig och har fortfarande något som sitter och kramar om luftrören. Så nu har man haft uppehåll från träningen i 1,5h vecka och känner att motivationen börjar hitta tillbaka.

Nu ska jag vika lite tvätt, städa lite, läsa lite bok, tvätta håret. Göra såna saker man kan när man har tid över. Jobbar gör jag inte förrän kl 15 så har ju maaaaaaaaaaassa tid nu. LOVELY!

sjuker

Är inte alls så pigg som jag hade hoppats idag. Mitt träningsuppehåll får fortsätta ett tag till, jag som hade sett fram emot att få besöka Golds idag. Sov som en kratta inatt och stormen utanför fönstret gjorde ju inte saken bättre. Känner att den här eftermiddagen är till för att kurera mig, gosa ner i soffan med en bok/film och te, samt en liten powernap. Måste nog kolla temp först. Det är rätt sjukt vilken skillnad man kan känna i kroppen en dag från en annan, virusvarning.

heddå!

Uppis

Helgen är över och det bidde ett efterlängtat besök i Uppsala. Fezt, fika och sleepover hos Sara & Elias kan väl sammanfatta dagarna ganska bra. Nu är det skönt att vara hemma, alltid skönt att komma hem när man varit på utflykt från vardagen.

Johan sitter bakom mig och försöker övertyga mig att göra hans engelskauppgifter, trodde han ja. Kanske om han erbjuder något väldigt bra pris, typ en gratis fika någonstans. Då kan jag överväga.


trivsamt

Det här med att sitta vid datorn är en lyx nu för tiden. Jädrar vad det har strömmat till med jobb. Jag klagar inte men ibland är det skönt med en sovmorgon eller en tv-kväll. Fick bli sovmorgon idag för nu jobbar jag från 12-22.30. HÖRS HEJ!

jöbb

Igår blev det dubbelpass i jobb så såg fram emot en ledig dag idag men icke sa nicke. Eftermiddag samt kvällsjobb men jag är tacksam, det känns bra. Skönt att jag tränade imorse också, tänket springa en kort runda men det gick tungt idag, knä och hals sa ifrån. Knäleder, fotleder och hals är ett jävulskt problem för min träning. menåååååååååååååååååååååå

RSS 2.0